بریج دندان چیست

بریج دندان چیست؟ مزایا و معایب

بریج دندان چیست:

بریج (Bridge) یا پل دندان (Dental Bridge) یک روش درمانی برای جایگزینی دندان‌هایی است که از بین رفته‌اند یا خراب شده‌اند. در این روش دندان‌های مصنوعی یا پروتزی به دندان‌های مجاور متصل می‌شوند تا جایگزین دندانی که از بین رفته است شوند. در واقع هدف اصلی بریج دندان، بازگرداندن قابلیت کارایی دندان‌های آسیب دیده به حالت طبیعی است. بریج دندان به شکل و اندازه دندان آسیب دیده می‌پردازد و باید با دندان‌های سالم و طبیعی رویه‌های سازگاری داشته باشد.

بریج‌ها به دو نوع اصلی تقسیم می‌شوند: بریج‌های فلزی و بریج‌های سرامیکی. بریج‌های فلزی شامل فلزهایی مانند آلیاژهای طلا، کروم و نیکل هستند. بریج‌های سرامیکی از موادی مانند پرسلن، زیرکونیا و سرامیک استفاده می‌کنند که به دلیل شباهت بیشتر با دندان طبیعی بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرند.

بریج‌ها می‌توانند در موارد مختلفی مانند فرسایش دندان، شکستگی دندان، نقص در ترکیب دندانی و از بین رفتن دندان به دلیل بیماری‌های ریشه دندان و یا حوادث استفاده شوند. این روش از دیگر روش‌های جایگزینی دندان مانند ایمپلنت که نیاز به جراحی دارد سریع‌تر و به صورت غیرجراحی انجام می‌شود.

در کل بریج‌ یک روش موثر و نسبتاً سریع برای جایگزینی دندان‌هایی هستند که از بین رفته‌اند و یا خراب شده‌اند. با این حال باید به نگهداری و مراقبت دندان‌های مصنوعی توجه کرد تا بریج‌ها برای مدت طولانی و با بهترین عملکرد خود باقی بمانند.

 

بریج دندان چیست

 

آیا بریج‌ها هم مانند دندان‌های طبیعی خراب می شوند:

همانند دندان‌های طبیعی بریج‌ها نیز ممکن است به دلیل فشار، ضربه، یا استفاده بیش از حد، شکسته و خراب شوند. همچنین ممکن است بریج‌ها به دلیل تراکم غذا و باکتری‌ها، عفونت و التهاب در پیرامون آن‌ها را تحریک کنند.

برای جلوگیری از خرابی بریج‌ها باید به نگهداری و مراقبت مناسب از آن‌ها توجه کرد. برای مثال باید با مسواک و خمیردندان مناسب، دندان‌های مصنوعی را تمیز کرد و از مصرف غذاهای سخت خودداری کرد. همچنین برای جلوگیری از شکستن بریج‌ها باید از فعالیت‌هایی مانند کشیدن قلیان و استفاده از دندان‌های مصنوعی به عنوان ابزار برای گشودن قوطی و بسته و غیره خودداری کرد.

در صورتی که بریج‌ها خراب شده‌اند باید به دندانپزشک مراجعه کرد تا بررسی و تعمیر صورت گیرد. در مواردی که خرابی بسیار شدید باشد نیاز به جایگزینی کامل بریج است.

 

چه کسانی به بریج دندان نیاز دارند:

در ادامه برخی از شرایطی که ممکن است نیاز به بریج دندان را ایجاد کنند، ذکر شده است:

  1. فرسایش دندان: فرسایش دندان ناشی از پیری، برخی بیماری‌ها، رژیم غذایی نامناسب، استفاده از دخانیات و یا دیگر عوامل مانند خراشیدگی‌های زیاد می‌تواند منجر به ضعف و خرابی دندان شود. در این موارد بریج دندان به عنوان روشی برای جایگزینی دندان‌های فرسوده و ضعیف مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  2. شکستگی دندان: شکستگی دندان می‌تواند از ناحیه‌ی طرح دندان، کمره دندان، یا از ناحیه‌ی ریشه دندان باشد. در برخی موارد شکستگی دندان به گونه‌ای شدید است که نمی‌توان آن را با روش‌های دیگری جایگزین کرد و نیاز به بریج دندان دارد.
  3. نقص در ترکیب دندانی: در برخی افراد ترکیب دندان به گونه‌ای نامناسب است که باعث شده دندان‌هایشان برای صحیح کردن ترکیب دندانی نیاز به جایگزینی با بریج داشته باشند.
  4. از بین رفتن دندان به دلیل بیماری‌های ریشه دندان و یا حوادث: در برخی موارد دندان‌ها به دلیل بیماری‌های ریشه دندان مانند عفونت‌های ریشه دندان یا به دلیل حوادثی مانند ضربه یا سایر تصادفات از بین می‌روند. در این موارد بریج دندان به عنوان روشی برای جایگزینی دندان‌هایی که از بین رفته‌اند مورد استفاده قرار می‌گیرد.

در کل افرادی که دارای دندان‌هایی خراب هستند یا دندانهایشان از بین رفته‌اند یا نقص در ترکیب دندانی دارند ممکن است نیاز به بریج دندان داشته باشند. بهتر است برای تشخیص و درمان این مشکلات به دندانپزشک مراجعه کرده و نظر وی را در این زمینه جویا شوید.

 

آیا بریج دندان‌ها به مدت طولانی مدت قابل استفاده هستند:

بله، بریج دندان‌ها اگر به درستی نگهداری و مراقبت شوند به مدت طولانی قابل استفاده هستند. معمولاً بریج‌های دندان از موادی مانند فلز، پلیمر، سرامیک یا ترکیبی از این مواد ساخته می‌شوند. هر کدام از این مواد دارای مزایا و معایب خود هستند اما در کل بریج‌های دندان معمولاً مقاوم و پایدار هستند. برای مثال باید روزانه دندان‌های مصنوعی را با مسواک و خمیردندان مناسب تمیز کرد و از استفاده از دندان‌های مصنوعی به عنوان ابزاری برای گشودن قوطی و بسته و غیره خودداری کرد. 

در صورتی که بریج‌های دندان به درستی نگهداری نشوند ممکن است خراب شده و نیاز به تعمیر یا جایگزینی داشته باشند. همچنین برای حفظ سلامت دهان و دندان باید به منظور بررسی و تعمیر بریج‌های دندان به دندانپزشک مراجعه کرد و در صورت لزوم بریج‌های دندان را جایگزین کرد.

 

انواع بریج دندان:

بریج دندان‌ها در چندین نوع و با استفاده از مواد مختلف ساخته می‌شوند. در ادامه برخی از انواع بریج دندان‌ها را معرفی خواهیم کرد:

  1. بریج دندان‌های فلزی: بریج دندان‌های فلزی از آلیاژهای فلزی مانند طلا، نقره، پلاتین، یا آلومینیوم ساخته می‌شوند. این نوع بریج ها به دلیل مقاومت بالا و پایداری بیشتر معمولاً برای دندان‌های پشتی به کار می‌روند.
  2. بریج دندان‌های پلیمری: بریج دندان‌های پلیمری از موادی مانند رزین‌های اپوکسی، متاکریلات، و یا پلی‌اتیلن ساخته می‌شوند. این نوع بریج دندان‌ها به دلیل زیبایی و انعطاف‌پذیری بیشتر برای دندان‌های جلویی به کار می‌روند.
  3. بریج دندان‌های سرامیکی: بریج دندان‌های سرامیکی از موادی مانند پورسلان، زیرکونیوم، و یا آلومینا ساخته می‌شوند. این نوع بریج ها به دلیل شباهت زیاد به دندان‌های طبیعی و زیبایی بیشتر معمولاً برای دندان‌های جلویی به کار می‌روند.
  4. بریج دندان‌های ترکیبی: بریج دندان‌های ترکیبی از ترکیبی از مواد سرامیکی و پلیمری ساخته می‌شوند. این نوع بریج دندان‌ها به دلیل ترکیبی از مزایای مواد سرامیکی و پلیمری، برای دندان‌های قابل مشاهده بیشتر به کار می‌روند.

در کل انتخاب نوع بریج دندان‌های مناسب باید به صورت شخصی‌سازی شده و با توجه به شرایط و نیازهای هر فرد صورت گیرد. همچنین باید از دندانپزشک در مورد انواع بریج دندان‌ها، مزایا و معایب هر کدام و نحوه مراقبت از آن‌ها مشاوره بگیرید.

 

نحوه انتخاب مناسبترین بریج دندان‌: 

انتخاب مناسبی از بین انواع مختلف بریج دندان‌ها باید با توجه به نیازهای شما و شرایط دندان‌هایتان صورت گیرد. در ادامه برخی از عواملی که باید در انتخاب بریج دندان‌های مناسب مدنظر قرار بگیرند را معرفی می‌کنیم:

  • مکان دندان: مکان دندانی که باید با بریج دندان پوشانده شود تأثیر زیادی در انتخاب نوع بریج دارد. برای مثال برای دندان‌های پشتی که نیاز به مقاومت بالا در برابر فشار دارند بریج دندان‌های فلزی مناسب‌تر هستند. در عوض برای دندان‌های جلویی که باید زیبا و طبیعی به نظر برسند بریج دندان‌های سرامیکی و پلیمری بهترین انتخاب هستند.
  • زیبایی: برای دندان‌های قابل مشاهده مانند دندان‌های جلویی زیبایی از اهمیت بالایی برخوردار است. در این مورد بریج دندان‌های سرامیکی و پلیمری با شباهت بیشتر به دندان‌های طبیعی پیشنهاد می‌شوند.
  • مقاومت: مقاومت بریج دندان‌ها در برابر فشار، بار و لغزش نقش مهمی در انتخاب آن‌ها دارد. بریج دندان‌های فلزی به دلیل مقاومت بیشتر برای دندان‌های پشتی مناسب‌تر هستند. با این حال بریج دندان‌های سرامیکی و پلیمری نیز با پوشش‌های دارای مقاومت بالا عرضه می‌شوند.
  • هزینه: هزینه یکی از مهمترین عواملی است که در انتخاب بریج دندان‌ها باید مدنظر قرار گیرد. بریج دندان‌های فلزی معمولاً گزینه گران‌تری هستند در حالی که بریج دندان‌های پلیمری و سرامیکی گزینه‌های ارزان‌تری هستند.

در نهایت برای انتخاب مناسبی از بین انواع مختلف بریج دندان‌ها بهتر است با دندانپزشک خود مشورت کنید. دندانپزشک با بررسی شرایط دندان‌ها و نیازها به شما گزینه‌هایی را پیشنهاد خواهد داد که بهترین گزینه برای دندان‌های شما خواهند بود. همچنین دندانپزشک می‌تواند در مورد مزایا و معایب هر نوع بریج دندان، نحوه نگهداری و مراقبت از آن‌ها و هزینه‌های مربوط به هر گزینه به شما توضیح دهد.

بریج دندان چیست

 

مزایای بریج دندان:

بریج دندان‌ها یک راه حل دائمی و موثر برای درمان دندان‌های معوج، شکسته یا فرسوده هستند. در ادامه برخی از مزایای استفاده از بریج دندان‌ها را معرفی خواهیم کرد:

  • دوام: بریج دندان‌ها از موادی ساخته می‌شوند که دارای دوام بالا و مقاومت در برابر شکستگی و فرسایش هستند که به این معنی است که بریج ها می‌توانند به طور دائمی در دهان شما باقی بمانند و به طور موثر از دندان‌های شما مراقبت کنند.
  • زیبایی: بریج دندان‌ها شامل موادی مانند سرامیک و پلیمر هستند که می‌توانند به طور طبیعی با دندان‌های شما ترکیب شوند و به شما ظاهری زیبا و طبیعی بدهند. در حالی که بریج های فلزی معمولاً برای دندان‌های پشتی استفاده می‌شوند که پنهان هستند.
  • راحتی: بریج دندان‌ها بعد از نصب به سادگی با دندان‌های دیگر ترکیب می‌شوند و به شما امکان می‌دهند تا با راحتی بیشتری بخندید، خوراکی بخورید و صحبت کنید.
  • بهبود عملکرد: اگر دندان‌های شما شکسته یا فرسوده شده‌اند بریج دندان‌ها می‌توانند عملکرد دندان‌های شما را بهبود بخشند که به معنی بازگشت به خوردن غذاهایی است که قبلاً برای شما مشکل ساز بودند.
  • حفاظت از دندان‌های شما: بریج دندان‌ ها به عنوان پوشش دندان‌ شما عمل کرده و از آن‌ها حفاظت می‌کنند که در واقع دندان‌های شما را در برابر عوامل مختلفی مانند ترک خوردگی و فرسایش حفاظت می‌ کنند.
  • حفظ سلامت دهان: بریج دندان‌ها به شما کمک می‌کنند تا دندان‌هایتان را تمیز نگه دارید که می‌تواند به حفظ سلامت دهان شما و پیشگیری از بیماری‌های دهان و دندان کمک کند.

با توجه به مزایای بریج این روش یکی از محبوب‌ترین روش‌های درمان دندانی است که به شما کمک می‌کند تا دندان‌های خود را در حالت بهتری نگه دارید. با این حال باید به یاد داشته باشید که قبل از انجام هر نوع درمانی بهتر است با دندانپزشک خود مشورت کنید تا بهترین گزینه برای شما را انتخاب کند.

 

عوارض بریج دندان: 

در این روش یک پلیت یا بریج از مواد مختلف مانند پورسلن، متاکریلات، کامپوزیت و… بر روی دندان‌های شما قرار می‌گیرد. بریج دندان معمولاً به خوبی کار می‌کند اما ممکن است بعضی افراد به علت عوارضی که این روش درمانی دارد، دچار ناراحتی شوند. در ادامه به برخی از عوارض بریج دندان می‌پردازیم:

  • درد دندان: بریج دندان ممکن است باعث درد و حساسیت دندان شود. در حین نصب بریج دندانپزشک ممکن است قسمتی از سطح دندان را حذف کند و این باعث درد و حساسیت دندان شما می‌شود. همچنین پس از نصب بریج ممکن است دندان شما حساسیت به گرما و سردی داشته باشد.
  • عفونت: در برخی موارد بریج ممکن است باعث عفونت دندان شود. اگر بریج دندان نامناسب نصب شود امکان درد و عفونت دندان وجود دارد. به عنوان مثال اگر بریج دندان بیش از حد بر روی دندان فشار بیاورد یا اندازه‌ای نامناسب داشته باشد ممکن است باعث درد و ناراحتی شود. همچنین اگر بریج دندان به درستی تمیز نشود می تواند باعث رشد باکتری‌ها و عفونت دندان شود.
  • تغییر رنگ: بریج دندان ممکن است با گذر زمان تغییر رنگ دهد و برای بعضی افراد ناراحت کننده باشد.
  • خراشیدگی: بریج دندان ممکن است خراشیده شود و به علت خراشیدگی سطح دندان شما را آسیب بزند.
  • شکست بریج دندان: بریج دندان ممکن است شکسته شود و باید با یک بریج جدید جایگزین شود.
  • عدم تطابق: بریج ممکن است با سایر دندان‌های شما تطابق نداشته باشد که برای بعضی افراد ناراحت کننده است.
  • تغییر بو: بریج دندان ممکن است با گذر زمان بوی نامطبوعی داشته باشد که برای بعضی افراد ناراحت‌کننده است.
  • ایجاد فشار بر روی دندان‌ها: نصب بریج دندان ممکن است باعث ایجاد فشار بیش از حد بر روی دندان‌های شما شود که باعث درد و ناراحتی می گردد.
  • احتمال نیاز به جراحی: در برخی موارد نصب بریج دندان ممکن است به یک درمان جایگزین منجر شود. به عنوان مثال اگر بریج دندان شما شکسته شود یا به درستی کار نکند ممکن است نیاز به جراحی دندان داشته باشید.
  • هزینه: بریج دندان یک روش درمانی گران قیمت است که ممکن است برای بعضی افراد دسترسی به آن مشکل باشد.
  • نیاز به مراقبت و تمیزی: برای حفظ سلامت دندان‌ها باید بریج دندان را به دقت تمیز و مراقبت کنید. اگر بریج دندان به درستی تمیز نشود ممکن است باعث رشد باکتری‌ها و عفونت شود.

در صورتی که شما هرگونه علائم ناراحتی یا درد دندان بعد از نصب بریج تجربه کردید بهتر است به دندانپزشک خود مراجعه کرده و مشکل خود را با او مطرح کنید.

 

آیا بریج دندان‌ها می‌توانند باعث درد دندان شوند:

بله، بریج دندان‌ها ممکن است باعث درد دندان شوند. در حین نصب بریج دندانپزشک شما ممکن است برای پوشش دادن به دندان قسمتی از سطح دندان را حذف کند که ممکن است باعث درد و حساسیت دندان شود. همچنین پس از نصب بریج ممکن است دندان شما حساسیت به گرما و سردی داشته باشد. این حساسیت معمولاً به محض تماس با غذاهای گرم یا سرد ایجاد می‌شود.

علاوه بر این اگر بریج دندان نامناسب نصب شود، ممکن است باعث درد و عفونت دندان شود. به عنوان مثال اگر بریج دندان شما بیش از حد بر روی دندان فشار بیاورد یا اندازه‌ای نامناسب داشته باشد ممکن است باعث درد و ناراحتی شود و اگر بریج دندان شما به درستی تمیز نشود می تواند باعث رشد باکتری‌ها و عفونت دندان شود.

برای پیشگیری از درد دندان ناشی از بریج بهتر است پس از نصب بریج نکاتی مانند استفاده از مسواک نرم، شستشوی دهان ضد باکتریال و محافظ دندان شبانه را رعایت کنید. همچنین در صورتی که درد دندان شما پس از نصب بریج دندان بیشتر از چند روز ادامه دارد بهتر است به دندانپزشک خود مراجعه کنید تا مشکل را بررسی کند.

 

چگونه می‌توان درد ناشی از بریج دندان را کاهش داد:

درد دندان ناشی از بریج ممکن است برای بعضی افراد ناراحت‌کننده باشد اما شما می‌توانید با انجام چند روش ساده این درد را کاهش دهید:

  • مسکن‌های درد: مسکن‌هایی مانند ایبوپروفن یا پاراستامول می‌توانند در کاهش درد دندان شما موثر باشند. قبل از مصرف هر نوع دارو بهتر است با دندانپزشک خود مشورت کنید.
  • سردکردن منطقه درد: سرد کردن منطقه درد، می‌تواند در کاهش درد دندان شما موثر باشد. می‌توانید از یک پارچه نرمی که در یخچال قرار داده‌اید برای خنک کردن منطقه درد استفاده کنید.
  • آرامش و استراحت: بهتر است تلاش کنید فشار و وزن روی دندان‌هایی که بریج دندان نصب شده است را کاهش دهید. 
  • محافظ دندان شبانه: استفاده از محافظ دندان شبانه می‌تواند به کاهش درد دندان شما کمک کند. این محافظ دندان از ایجاد فشار بیش از حد بر روی دندان‌های شما جلوگیری می‌کند.
  • مراجعه به دندانپزشک: اگر درد دندان شما پس از چند روز بهبود نیافت بهتر است به دندانپزشک خود مراجعه کنید. او می‌تواند با بررسی مشکل درمان مناسبی را برای شما تجویز کند.

 

آیا بریج دندان می‌تواند باعث تغییر شکل دندان شود:

در واقع هدف اصلی بریج دندان، ترمیم دندان در حالت طبیعی آن است و باید شکل و اندازه دندان را حفظ کند. اما در برخی موارد اگر بریج دندان به درستی نصب نشود ممکن است باعث تغییر شکل دندان شود.

به عنوان مثال اگر بریج دندان بیش از حد بر روی دندان فشار بیاورد یا اندازه‌ای نامناسب داشته باشد ممکن است باعث تغییر شکل دندان شود و در برخی موارد برای ترمیم دندان‌هایی که شکل غیرطبیعی دارند، بریج دندان ممکن است به کار گرفته شود. در این موارد بریج دندان به منظور تغییر شکل دندان به کار گرفته می‌شود.

بنابراین بریج دندان به طور کلی نباید باعث تغییر شکل دندان شود اما در برخی موارد ممکن است برای ترمیم دندان‌هایی با شکل غیرطبیعی یا به دلیل نصب نادرست بریج دندان، شکل دندان تغییر کند. در هر صورت بهتر است با دندانپزشک خود در مورد هرگونه نگرانی درباره تغییر شکل دندان یا هرگونه عوارض دیگری که ممکن است در نتیجه استفاده از بریج دندان رخ دهد، مشورت کنید.

 

آیا بریج دندان می‌تواند باعث تغییر رنگ دندان شود:

بریج دندان اصولاً نباید باعث تغییر رنگ دندان شود اما در برخی موارد ممکن است رویه های بریج دندان تغییر رنگ پیدا کنند. برای مثال اگر بریج دندان از موادی ساخته شده باشد که با گذر زمان تغییر رنگ می‌دهند، مانند برخی از انواع رزین‌ها یا پورسلن‌ها ممکن است با گذر زمان رنگ آن‌ها تغییر کند و باعث تغییر رنگ دندان شود.

همچنین اگر بریج دندان به درستی تمیز نشود ممکن است باعث رشد باکتری‌ها و لکه‌های رنگی بر روی سطح آن شود که باعث تغییر رنگ دندان می‌شود. این مشکل می‌تواند از طریق ترویج عفونت‌های دهانی و تجمع باکتری‌ها به وجود بیاید.

بنابراین بریج دندان به طور عمده باعث تغییر رنگ دندان نمی‌شود اما در برخی موارد ممکن است با گذر زمان رنگ آن تغییر کند یا در صورت عدم تمیزی مناسب، باعث رشد باکتری‌ها و لکه‌های رنگی بر روی دندان شود. برای جلوگیری از تغییر رنگ دندان بهتر است بریج دندان را به دقت تمیز کرده و به طور مرتب توصیه‌های دندانپزشک خود در مورد مراقبت از دندان‌ها را دنبال کنید.

 

مدت ماندگاری بریج دندان: 

با توجه به نوع موادی که در ساخت بریج دندان استفاده می‌شود، مدت ماندگاری آن‌ها با توجه به مراقبت‌هایی که برای حفظ آن‌ها صورت می‌گیرد، متفاوت است. در حالت کلی بریج دندان می‌تواند بین ۵ تا ۱۵ سال ماندگاری داشته باشد. اما در برخی موارد ممکن است بریج دندان تا ۲۰ سال یا بیشتر نیز ماندگار باشد.

مدت ماندگاری بریج دندان بستگی به عواملی مانند نوع ماده استفاده شده، شیوه نصب بریج دندان، مراقبت‌های دوره‌ای و رفتارهای فردی دارد. برای افزایش مدت ماندگاری بریج بهتر است مراقبت دوره‌ای دندان‌های خود را انجام دهید، از محصولات مراقبتی مناسب استفاده کنید، به رژیم غذایی سالم توجه کنید و از بریدن اشیای سخت، مثل قلم یا قرص با دندان‌های ترمیم شده خود اجتناب کنید.

 

راههای مراقبت از بریج دندان:

برای حفظ بریج دندان و افزایش مدت ماندگاری آن، مراقبت مرتب از دندان‌های خود بسیار مهم است. در ادامه چند راهکار برای مراقبت از بریج دندان ذکر شده است:

  1. تمیز کردن دندان‌ها: برای حفظ بریج باید دندان‌ها را با دقت و به طور منظم تمیز کنید. برای این کار از مسواک نرم و خمیده، خمیر دندان با فلوراید و نخ دندان استفاده کنید. همچنین می‌توانید از دهانشویه با فلوراید نیز استفاده کنید.
  2. اجتناب از خوردن غذاهای سخت و شیرین: برای جلوگیری از شکستن بریج دندان از خوردن غذاهای سخت مانند آجیل‌ها یا شیرینی‌های سخت اجتناب کنید.
  3. استفاده از محافظ دندان: بهتر است برای حفاظت از دندان‌های خود در برابر ضربه از محافظ دندان استفاده کنید. این محافظ‌ها معمولاً از مواد نرم و انعطاف‌پذیری ساخته شده‌اند و می‌توانند به شکل دندان‌های شما تنظیم شوند.
  4. مراجعه به دندانپزشک: برای حفظ بریج دندان باید به منظور بررسی و تمیز کردن دوره‌ای دندان‌های خود به دندانپزشک مراجعه کنید. دندانپزشک می‌تواند به شما راهنمایی لازم در مورد مراقبت از دندان‌ها را بدهد و در صورت بروز هرگونه مشکل مانند شکستگی بریج، ترمیم آن را انجام دهد.
  5. رعایت رژیم غذایی سالم: برای حفظ بریج دندان باید رژیم غذایی سالم و متعادلی را رعایت کنید. از خوردن مواد غذایی شیرین و اسیدی همچون نوشابه، شکلات و شیرینی‌ها که ممکن است باعث تغییر رنگ و خراشیدگی بریج دندان شود، اجتناب کنید.

 

مراحل انجام بریج دندان:

  1. مشاوره با دندانپزشک: قبل از شروع درمان بریج باید با دندانپزشک خود مشاوره کنید. در این مرحله دندانپزشک بررسی خواهد کرد که آیا بریج دندان برای شما مناسب است یا نه. همچنین دندانپزشک اطلاعاتی درباره مواد و روش‌های مختلف بریج دندان را به شما ارائه خواهد داد.
  2. برداشتن اندازه: در مرحله بعدی دندانپزشک باید اندازه دندان‌های شما را بگیرد تا بتواند برای شما یک بریج دندان سفارش دهد. این کار با استفاده از موادی مانند سیلیکون یا پوشش قالبی انجام می‌شود.
  3. تهیه بریج دندان: بعد از برداشتن اندازه باید برای شما یک بریج دندان ساخته شود. این کار معمولاً توسط یک آزمایشگاه دندانپزشکی انجام می‌شود. در این مرحله مواد مختلف ترمیمی از جمله پورسلن، رزین‌های کامپوزیتی، طلا و یا آلیاژهای فلزی برای ساخت بریج دندان استفاده می‌شود.
  4. نصب بریج دندان: بعد از تهیه بریج دندانپزشک باید بریج را روی دندان آسیب دیده نصب کند. در این مرحله دندانپزشک قابلیت شکل‌دهی بریج دندان را با استفاده از نور UV داشته و مانند یک قالب آن را به شکل دندان شما تنظیم می‌کند. سپس بریج دندان با استفاده از چسب دندانی روی دندان آسیب دیده نصب می‌شود.
  5. تنظیم و شستشو: پس از نصب بریج دندانپزشک باید آن را تنظیم کند تا به شکل و استحکام دندان طبیعی شما نزدیک شود. او ممکن است برخی تغییرات ظاهری را اعمال کند تا بریج دندان به شکل طبیعی دندان‌های دیگر شما بنظر برسد. پس از تنظیم، دندانپزشک باید بریج دندان را شستشو داده و مطمئن شود که هیچ پیچیدگی وجود ندارد.
  6. مراقبت پس از بریج دندان: پس از نصب بریج دندان مراقبت‌هایی لازم است تا بریج به خوبی عمل کند و ماندگاری آن افزایش یابد. شما باید از دندان‌های خود مراقبت کنید، از خوردن غذاهای سخت و شیرین اجتناب کنید، دندان‌های خود را به طور مرتب تمیز کنید و به دندانپزشک خود به صورت دوره‌ای مراجعه کنید تا بریج دندان شما بررسی و تمیز شود.

بریج دندان چیست

تفاوت ایمپلنت و بریج دندان:

ایمپلنت و بریج دندان دو روش ترمیم دندانی هستند که در درمان دندان‌های خراب، شکسته یا ناقص استفاده می‌شوند. با این حال این دو روش دارای تفاوت‌هایی هستند که در ادامه به آنها پرداخته‌ایم.

تعریف و مفهوم:

  • ایمپلنت: ایمپلنت یک روش ترمیم دندانی است که در آن یک پیچ از جنس تیتانیوم به عنوان جایگزین ریشه دندان درون فک قرار داده می‌شود. سپس بر روی این پیچ یک ساختمان دندانی مصنوعی از جنس پورسلن، رزین‌های کامپوزیتی یا آلیاژهای فلزی قرار می‌گیرد. ایمپلنت ها اغلب به عنوان یک روش دائمی برای جایگزینی دندان‌ها استفاده می‌شود.
  • بریج دندان: بریج دندان یک روش ترمیم دندانی است که در آن یک ساختمان دندانی مصنوعی از جنس پورسلن، رزین‌های کامپوزیتی، طلا یا آلیاژهای فلزی بر روی دو دندان سالم (یا نیمه سالم) قرار می‌گیرد تا دندان‌های خراب جایگزین شوند. بریج دندان ها به صورت دائمی یا موقتی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

فرایند درمان:

  • ایمپلنت: در روش ایمپلنت پیش از نصب پیچ تیتانیوم دندانپزشک باید اطلاعاتی درباره سلامت فک و لثه بیمار را بدست آورد. پس از بررسی پیچ تیتانیوم در وسط فک قرار داده می‌شود و جایگاه آن با استفاده از برش‌ها و متریال‌های مختلف تعیین می‌شود. پس از این مرحله باید چندین ماه منتظر بمانید تا پیچ به خوبی درون لثه جا بگیرد. سپس بر روی پیچ ساختمان دندان مصنوعی نصب می‌شود. این روش معمولاً برای جایگزینی دندان‌ها استفاده می‌شود.
  • بریج دندان: در روش بریج دندان پس از برداشتن دندان خراب دندانپزشک دو دندان سالم (یا نیمه سالم) را برای جایگزینی دندان خراب انتخاب می‌کند. پس از انتخاب دندان‌های سالم باید آن‌ها را به صورت قطعات کوچک برش داد تا بتوانند بر روی دندان خراب نصب شوند. سپس ساختمان دندان مصنوعی بر روی دو دندان سالم قرار داده می‌شود و به دندان خراب متصل می‌شود. روش بریج دندان معمولاً برای جایگزینی دندان‌های خراب یا ناقص استفاده می‌شود.

مزایا و معایب:

  • ایمپلنت: برخی از مزایای ایمپلنت شامل استحکام بیشتر، دوام طولانی مدت، ظاهر طبیعی، احساس طبیعی، قابلیت جذب فشار و رفع مشکلات گوارشی می‌شود. با این حال برخی از معایب آن شامل هزینه بالا، نیاز به تزریق بیشتر، نیاز به جراحی، و نیاز به مراقبت ویژه بعد از جراحی است.
  • بریج دندان: برخی از مزایای بریج دندان شامل هزینه کمتر، فرایند درمان کوتاه‌تر، عدم نیاز به جراحی، و قابلیت تعویض آسان برای دندان‌های موقتی است. با این حال برخی از معایب آن شامل نیاز به برش دندان‌های سالم، پایین بودن استحکام و دوام طولانی مدت، و احتمال تخریب دندان‌های سالم در آینده است.

هزینه:

  • ایمپلنت: هزینه ایمپلنت بیشتر از بریج دندان است.
  • بریج دندان: هزینه بریج دندان کمتر از ایمپلنت است.

بنابراین ایمپلنت و بریج دندان دو روش متفاوت برای ترمیم دندان هستند. هر کدام از این روش‌ها دارای مزایا و معایب خود هستند و باید با توجه به وضعیت دندان‌ها، سلامت عمومی، هزینه و نیازهای فردی انتخاب شوند.

 

آیا غذا خوردن با بریج دندان سخت است:

در مورد اینکه آیا غذا خوردن با بریج دندان سخت است یا خیر، باید گفت که به طور کلی بریج دندان ها به عنوان یک روش ترمیم دندان دائمی و مقاوم شناخته شده‌اند و باید قادر به تحمل فشار و خمش باشند. با این حال برخی از افراد ممکن است برای اولین بار پس از نصب بریج دندان با مشکلاتی مانند درد، حساسیت، ناراحتی و یا سختی در خوردن روبرو شوند. در ادامه به برخی از عواملی که می‌توانند باعث سختی در خوردن با بریج دندان شوند اشاره خواهیم کرد:

  • تنظیم بریج دندان: درستی تنظیم بریج دندان بر روی دو دندان سالم بسیار حائز اهمیت است. درصورتی که بریج دندان به درستی سفارشی نشده باشد یا بدون رعایت قوانین تنظیم شود ممکن است باعث سختی در خوردن شود.
  • نوع غذا: برخی از غذاها ممکن است بریج دندان را ناهنجار کنند و باعث سختی در خوردن شوند. برخی از این غذاها شامل خرما، زغال اخته، ذرت، تخم مرغ سرخ شده، آجیل‌های سخت و دستورهای غذایی چسبنده مانند کارامل و مارشمالو می‌باشند.
  • حساسیت دندان: پس از نصب بریج دندان برخی از افراد ممکن است دچار حساسیت دندان شوند که ممکن است باعث سختی در خوردن شود.
  • اندازه و شکل بریج دندان: اندازه و شکل بریج دندان نیز می‌تواند تاثیرگذار باشد. بریج دندان باید به گونه‌ای باشد که بتوانید به خوبی غذا را کنترل کنید.
  • تمرین: ممکن است در ابتدا بعد از نصب بریج دندان، تمرین و تلاش برای خوردن غذا سخت باشد. با این حال با تمرین و زمان افراد معمولاً به خوردن با بریج دندان عادت می‌کنند.

بنابراین اگرچه در برخی موارد ممکن است با بریج دندان سختی در خوردن روبرو شوید، اما در کل بریج دندان‌ها به عنوان یک روش ترمیم دندانی مقاوم و دائمی شناخته می‌شوند در صورتی که با مشکلاتی همچون درد، حساسیت، ناراحتی و یا سختی در خوردن با بریج دندان مواجه شدید بهتر است به دندانپزشک خود مراجعه کنید تا مشکلات شما را بررسی کند و راهکار مناسبی را پیشنهاد دهد.

ایمپلنت دندان چیست و کاربرد آن

نظر دهید

پاسخ دهید

20 + شش =

سوالات متداول

رویه های بازگرداندن کالا

شرایط و قوانین 

حریم خصوصی 

شماره تماس:  66848023-021 -09052915100             آدرس ایمیل: [email protected]

راستین هسته سلامت
Logo
بازیابی رمز عبور
مقایسه موارد
  • کل (0)
مقایسه
0